La psicomotricitat a la classe dels verds

Hola famílies!

Som la classe dels Verds, tenim entre 14 i 17 mesos d’edat i us volem explicar com treballem la psicomotricitat a l’aula.

Com que la majoria de nosaltres fa poquet que hem començat a caminar, estem en una etapa on busquem moviment constant; Els i les que encara no caminem, tampoc parem un segon perquè ja tenim un alt domini del gateig i rastreig. Sabent això, la nostra tutora ens prepara unes sessions de psicomotricitat grossa pensades per afavorir aquest interès pel moviment lliure. Ella ens prepara diferents objectes i materials perquè nosaltres, de manera totalment autònoma, anem allà on més ens cridi l’atenció. Vist des de fora potser sembla que només juguem però estem aprenent un munt! De mica en mica, anem sent més conscients de les possibilitats motrius que el nostre cos ens ofereix i la feina tan complicada que resulta voler i saber controlar cada moviment; però com que a Verds som uns autèntics valents i valentes, anem perdent la por a posar-nos a prova i cada vegada anem sent més capaços de realitzar més coses.

Tampoc podem oblidar de la gran implicació emocional que s’amaga dins les sessions de psicomotricitat. No es tracta tant sols d’explotar el moviment físic, sinó que també treballem tota la part cognitiva i emocional. En moltes ocasions, tenim por de realitzar algun moviment però, amb ajuda i guiatge aconseguim sentir-nos preparats per superar l’obstacle i fer-nos sentir vàlids i capaços. També, a través del moviment és la manera com anem coneixent el nostre cos i a nosaltres mateixos, per tant, estem fomentant la descoberta propioceptiva.

No volem acomiadar-nos sense explicar-vos que, tot i ser petitons, també reforcem i treballem la psicomotricitat fina (aquella que té a veure amb les habilitats dactilars i del moviment de fer la pinça amb el dit gros i índex). Per exemple, aprofitant que teníem moltes pinyes i branquetes a l’aula, la Maria ho anava trencant a trossets petits i nosaltres els introduíem dins unes ampolles de plàstic. Us proposem que ho feu a les vostres cases i veureu que bé que ho fem i com ens concentrem.

Us podríem seguir explicant més exemples d’activitats però ho deixarem per una altra ocasió. Esperem que us hagi agradat la nostra publicació i ens veiem ben aviat famílies!

Maria Aràjol.

Compartir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Arxius

Segueix-nos a les xarxes

Més novetats Mainada

Blogs

El joc de la descoberta

Hola famílies! Som la classe dels Grocs i Taronges i avui us volem explicar una activitat que vam realitzar fa uns dies. Un matí, després de fer el “Bon dia”,

Llegir més
Blogs

Recomanacions per l’estiu!

El període de vacances escolar pot ser un temps ple d’oportunitats per a l’aprenentatge i el desenvolupament del vostre fill o filla, alhora que gaudiu del descans i d’estar junts

Llegir més