Recomanacions per l’estiu!

El període de vacances escolar pot ser un temps ple d’oportunitats per a l’aprenentatge i el desenvolupament del vostre fill o filla, alhora que gaudiu del descans i d’estar junts en família.

El contacte directe amb la natura, tant a la platja, com a la muntanya o al camp, a més de ser saludable, ofereix infinites situacions d’estimulació sensorial, tan important en aquestes edats: tocar i trepitjar la sorra, sentir el tacte de pedres, branquetes o fulles, escoltar els sons de la muntanya, mirar detingudament els animalets de l’entorn, olorar plantes i flors, sentir l’olor del mar… Els infants de Mainada estan habituats a explorar amb tots els seus sentits, segur que gaudiran molt amb aquestes experiències.

Us animo a seguir reforçant els hàbits d’autonomia treballats a l’escola i fins i tot a iniciar-ne de nous, us sorprendrà com són capaços de fer coses per ells mateixos, cadascú en funció de la seva edat: dormir-se sols, rentar-se les mans, posar-se i treure’s alguna peça de roba, fer servir la cullera, beure en got, etc. Per als que ja tenen dos anys o més i encara porten bolquer, us recomano aprofitar aquests dies, que disposeu de més temps, per a retirar-lo, amb calma i paciència doncs penseu que pot ser un procés amb daltabaixos.

Pel que fa a l’alimentació, seria convenient que anéssiu introduint noves textures i nous gustos, menjant plegats sempre que us sigui possible. Els àpats compartits són molt més motivadors per al nen/a.

També és molt important que facin exercici físic amb freqüència i ajudar a estimular l’habilitat motriu. Avançar en el domini del propi cos influeix en el desenvolupament intel·lectual. En el cas que el vostre fill o filla ja camini, deixeu aparcat el cotxet i afavoriu que camini i corri, allà on estigueu, i per als que encara no han iniciat la marxa, possibiliteu que s’arrosseguin  o gategin sovint, estirant-los bocaterrosa.

A més de que puguin jugar lliurament amb les seves joguines habituals, oferiu-los propostes que impliquin atenció i concentració, com mirar contes, fer puzles o encaixos, transvasar o traspassar d’un lloc a l’altre, fer traços…, a vegades sols i d’altres amb vosaltres. Aquesta capacitat és essencial per a l’aprenentatge, segur que se us acudeixen moltes activitats adients, que també els farà avançar en psicomotricitat fina.

Per últim, desitjar-vos que gaudiu de tots els moments compartits amb el vostre fill o filla; aprofiteu per parlar sovint amb ell/a, tot i que encara no parli gaire, penseu que la comprensió oral precedeix a l’expressió i que sou essencials per a que el llenguatge es desenvolupi.

El proper curs seguirem treballant des de l’escola, formant equip amb vosaltres, per formar infants curiosos, crítics, autònoms, sociables… amb capacitat d’expressar i amb recursos per afrontar aquelles situacions amb les quals es vagin trobant.

 

Maria José Cejas

Psicòloga. Col·legiada 5682

Escola Infantil Mainada

 

 

Compartir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Arxius

Segueix-nos a les xarxes

Més novetats Mainada

Blogs

El joc de la descoberta

Hola famílies! Som la classe dels Grocs i Taronges i avui us volem explicar una activitat que vam realitzar fa uns dies. Un matí, després de fer el “Bon dia”,

Llegir més
Blogs

Les llums a l’aula dels Blauets!

Hola Famílies , Avui, a la classe dels Blauets, us volem ensenyar una de les activitats que més ens agraden, són les llums de colors. Quan la Gemma ens les prepara al terra, d’amunt

Llegir més