A la classe dels verds ens ho passem d’allò més bé fent música!

 

Hola de nou famílies, tornem a ser la classe dels Verds!

Gairebé s’ha acabat el primer trimestre i encara no havíem parlat de com treballem la música a l’escola.

A l’escola tenim molts recursos que ens serveixen per realitzar aprenentatges musicals. A més a més, també tenim un programa específic de música dissenyat per la Dàmaris Gelabert que practiquem un cop a la setmana.

Al nostre grup, el que més ens agrada, és tocar els instruments de percussió i tot allò que tingui a veure amb fer molt i molt de so. No ens cansem mai de fer sonar les maraques, de picar amb les baquetes al tambor o bé, anar per l’aula descobrint aquells objectes que també sonen i amb els quals també podem fer música.

De mica en mica, anem introduint i aprenent els conceptes més bàsics del llenguatge musical; encara som una mica petits per entendre-ho tot però del que es tracta és de gaudir de cada sessió de música i, d’això en som tots uns experts! Ara ja ens anem familiaritzant amb termes com el tempo (ràpid i lent), la intensitat (fort i fluix), la durada i el silenci.

També escoltem i treballem música per fomentar el llenguatge (quan cantem cançons i n’aprenem la lletra) i l’expressió corporal; ens encanta ballar i deixar-nos portar per la música, d’aquesta manera cada un de nosaltres pot expressar tot allò que sent i vol transmetre sense fer servir les paraules.

A partir de fomentar l’escolta activa dels sons de l’entorn i de les audicions, anem descobrint cada dia nous sons i nous matisos musicals. Tots aquests aprenentatges, a banda de potenciar l’audició, també desenvolupen altres capacitats com l’atenció, la concentració i l’esforç i, especialment, el gaudi i el plaer d’escoltar música.

Maria A.

 

 

Compartir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Arxius

Segueix-nos a les xarxes

Més novetats Mainada

Blogs

El joc de la descoberta

Hola famílies! Som la classe dels Grocs i Taronges i avui us volem explicar una activitat que vam realitzar fa uns dies. Un matí, després de fer el “Bon dia”,

Llegir més
Blogs

Recomanacions per l’estiu!

El període de vacances escolar pot ser un temps ple d’oportunitats per a l’aprenentatge i el desenvolupament del vostre fill o filla, alhora que gaudiu del descans i d’estar junts

Llegir més